Όλοι οι πιστοί ομοψύχως ψάλλουν και υμνούν στη γλώσσα τους τον Τριαδικό Θεό, φέρνοντας στη μνήμη μας τις αναφορές για τη ζωή της πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων στις Πράξεις των Αποστόλων. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τα μικρά παιδιά να στέκονται όρθια στη Θεία Λειτουργία και να ψάλλουν με τις γλυκές φωνές τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατανυκτική χωρίς πολυελέους, κεριά και καντήλια.

Αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία με το κήρυγμα και την αναφορά στο ευαγγελικό ανάγνωσμα από τον π. Πορφύριο Ολυμπίτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, όλοι οι πιστοί και οι κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης, προκειμένου να μετάσχουν στην «κοινή» τράπεζα, που η αγάπη και το ενδιαφέρον των αδελφών μας από την Ελλάδα παρέχουν με τη δωρεά χρημάτων για τη σίτιση μικρών και μεγάλων στη μακρινή Τανζανία. Τα καθαρά μάτια των παιδιών όταν παίρνουν στα χέρια τους το μικρό πιάτο με το φαγητό, σου μεταφέρουν την ευχαριστία τους μέσα από το φως που εκπέμπουν.

Επίσης, η παρακείμενη γεώτρηση ποτίζει τα διψασμένα χείλη των παιδιών που διανύουν χιλιόμετρα για έναν κουβά νερό μεταφέροντας σε όλους μας μηνύματα υπομονής και ελπίδας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.