Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι η λειτουργία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις δέκα. Της λειτουργίας θα προστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος θα τελέσει, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, τα μνημόσυνα των αοιδίμων γερόντων και πατέρων της Μονής.

Ακόμα θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Α.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ανήκει στην αδελφότητα της Μονής του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, τα μέλη της οποίας εκδιώχθηκαν κατά την βάρβαρη Τουρκική εισβολή του 1974.

Προστίθεται ότι στη Θεία λειτουργία θα συμμετάσχουν επίσης ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, ο οποίος απηύθυνε την πρόσκληση προς τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου καθώς και άλλοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στον εκκλησιασμό πρέπει να προσκομίσουν Rapid Test 72 ωρών, ενώ όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να προσκομίσουν Rapid Test 7 ημερών μαζί με την κάρτα εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως «δεν θα υπάρχουν λεωφορεία από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για μετάβαση πιστών στη Μονή στην κατεχόμενη Σαλαμίνα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.