Θεία Λειτουργία θα τελεστεί, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Γενναδίου του Σχολαρίου, σε ανάμνηση των εγκαινίων της Ιεράς Μονής κατά την 25η Σεπτεμβρίου το 2016.

Στην Θεία Λειτουργία αναμένεται να παραστεί και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ.κ Δαμιανός.

Η Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Σχολαρίου (πρώτου Πατριάρχου μετά την Άλωση), εγκαινιάσθηκε κατά το έτος 2016 από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ Δαμιανό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως κ Ιερεμία.

Αποτελεί Γυναικεία Μονή, υπό την καθοδήγηση της Καθηγουμένης Γενναδίας Μονάχης και της συνοδείας αυτής. Η Γερόντισσα Γενναδία έζησε στην έρημο της Φαράν στο Όρος Σινά 43 χρόνια και εκτός της Ιεράς Μονής του Προφήτου Μωυσέως στην Φαράν, ιδίοις κοποίς και προσωπικής παρουσίας ανήγειρε ναι την νέα αυτή Μονή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεννάδιο Σχολάριο.

Απο τη Μονή απευθύνεται πρόσκληση στον ευσεβή λαό να τιμήσει με την παρουσία του και να γνωρίσει την ιστορία της Ιεράς Μονής, η οποία θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό από τις 07:00 της ημέρας έως την δύση του ηλίου περί τις 20:00 ενώ μπορούν ελεύθερα να προγραμματιστούν και εκδρομές από ταξιδιωτικά γραφεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.