Την Παρασκευή το απόγευμα 7 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως στη Θήβα για την έναρξη της νέας χρονιάς, στην αίθουσα τελετών των Γραφείων της Μητροπόλεως στη Θήβα.

Στον Αγιασμό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και συμμετείχαν οι μαθητές και οι υπεύθυνοι – καθηγητές της Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές της Σχολής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκμάθησης της Βυζαντινής μουσικής, καθώς και στην αναγκαιότητα κατανόησης των νοημάτων των ύμνων των ακολουθιών της Εκκλησίας μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη και μοίρασε στους μαθητές από ένα δωράκι.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας και συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης για τα 79 χρόνια από την πυρπόληση των χωριών Θίσβης–Δομβραίνας-Χωστίων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 29 Αυγούστου 1943, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Μακαριωτίσσης πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιος Δαμόπουλος. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ολοκαυτώματος στο μνημείο των πεσόντων, με την συμμετοχή των αρχών του τόπου και των κατοίκων της περιοχής. Ενώ, στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.