Τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Τήνου με τη συμμετοχή των Εφημερίων Πύργου Αρχιμ. Ιεροθέου Καλογριά και Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Βελουδίου και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας και με τη συνευχητική παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, της Αντιδημάρχου κας Νικολέττας Τριανταφύλλου, της Τοπικής Συμβούλου κας Ειρήνης Δελλατόλα, του Προέδρου της ΤΚ Υστερνίων κ. Ιακώβου Μαλακατέ, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κ.κ. Ευαγγέλου Καλογήρου και Νικολάου Χατζή, των διατελεσάντων Επιτρόπων ΠΙΙΕΤ κ.κ. Μαρίνας Ξυπολιτίδου, Παρασσού Σαλταμανίκα και Νικολάου Δούκα, Δημοτικών Συμβούλων, εκκλησιαστικών συμβούλων και ευλαβών Χριστιανών της περιφερείας Πύργου-Πανόρμου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα δύο Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα της Ακολουθίας του Εσπερινού, παρεκάλεσε τους Χριστιανούς να προσεύχονται για την κατάπαυση του πυρός στις ομόδοξες χώρες Ουκρανία και Ρωσία, τους παρεκάλεσε να διατηρήσουν την παράδοση της μαρμαρογλυπτικής του Πύργου, οι πατέρες των οποίων αλλά και οι ίδιοι έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε Ναούς, μαυσωλεία, ανδριάντες, αγάλματα, επιγραφές και αυτό είναι τιμή και δόξα για την Τήνο. Ευχήθηκε εν τω προσώπω τους σε όλους τους κατοίκους της περιοχής του Πύργου, ευχαρίστησε τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους ιεροψάλτες και τους ιερόπαιδες.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο Πύργου και ετέλεσε Τρισάγιο επί της οστεοθήκης του αοιδίμου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων Παντελεήμονος Ρίζου του Τηνίου και ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων στο κοιμητήριο αυτό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.