ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 29 Ιουνίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίων Πέτρου και Παύλου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος των Αγίων Πέτρου και Παύλου των Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων - Ευλογία και Προσευχή στους Αγίους Πέτρο και Παύλο.

Θεία Λειτουργία 29 Ιουνίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος οι Πρωτοκορυφαίοι και Πανεύφημοι Απόστολοι.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 07.00.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 29 Ιουνίου 2023 της εορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων και Πανευφήμων Αποστόλων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής των Αγίων Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Πέτρου και Παύλου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιοι Πέτρος και Παύλος

Ο Άγιος Πέτρος ο Απόστολος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Είχε νυμφευθεί στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του.

Ο Άγιος Παύλος ο Απόστολος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας σε ένα χωρίο που ονομάζεται Γίσχαλα και στην αρχή ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου, όταν κάποτε μετέβαινε στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, έγινε θαύμα στο οποίο φανερώθηκε ο Χριστός, ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.