ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΟΡΘΡΟΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Μεταστάσεως Αγίου Ιωάννου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Μεταστάσεως του Αγίου και Αποστόλου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστού - Ευλογία και Αγιασμός.

Θεία Λειτουργία 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022 της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Μετάστασης του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 07.00.

Μετάσταση Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Ο Ιωάννης ως ένας από τους δώδεκα Αποστόλους έχει όλα τα κοινά γνωρίσματα των αγίων Αποστόλων. Έχει, δηλαδή, την κοινή κλήση που έκανε ο Κύριος στο αποστολικό αξίωμα των μαθητών και Αποστόλων.

Υπάρχουν, όμως και γνωρίσματα που αποδίδονται μόνο στους τρεις πρωτοκορυφαίους Αποστόλους, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη.

Ο Άγιος Ιωάννης δεν είναι μόνο ο Απόστολος, που έλαβε την κλήση του Κυρίου, αλλά συναριθμείται με τους εκλεκτούς των Αποστόλων και μαζί με τον Πέτρο και τον Ιάκωβο, αποτελούν την τριάδα των προκρίτων και πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

Στο όρος Θαβώρ ο Χριστός τον Ιωάννη επέλεξε μαζί με τον Πέτρο και τον Ιάκωβο, για να δουν «το υπερφυές θέαμα» της θείας Μεταμορφώσεώς του.

Είδε «την υπεραστράπτουσαν αίγλην» του φωτός της θεότητος του Υιού και άκουσε τη φωνή του Θεού Πατρός «ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα· αυτού ακούετε» (Ματθ. ιζ 5).

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τη Μεταστάση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.