ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ 2024 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κυριακής 26 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής του Παραλύτου Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής του Παραλύτου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής του Παραλύτου με τη θεραπεία του Παραλυτικού στη Βηθεσδά - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 07.15 το πρωί. Μνεία της του Παραλύτου θεραπείας στη Βηθεσδά. Ο Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους Εβδομήκοντα. Ο Άγιος Αλφαίος ο Απόστολος. Ο Άγιος Αλέξανδρος ο Δερβίσης ο εκ Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Συνέσιος ο Επίσκοπος Κύπρου. Κυριακή του Παραλύτου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Μαΐου 2024 07.15 – Κυριακής του Παραλύτου με τη θεραπεία του Παραλυτικού στη Βηθεσδά.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Μαΐου 2024 της Κυριακής του Παραλύτου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή του Παραλυτικού με τη θεραπεία του παράλυτου στη Βηθεσδά.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Κυριακή του Παραλυτικού στη Βηθεσδά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Μαΐου 2024 07.15. Κυριακής του Παραλύτου με τη θεραπεία του παράλυτου στη Βηθεσδά.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής του Παραλύτου με τη θεραπεία του Παραλυτικού στη Βηθεσδά – Κυριακή 26 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής του Παραλύτου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Η θεραπεία του παράλυτου στη Βηθεσδά

Η Κυριακή του Παραλύτου αντλεί το θέμα της από την ευαγγελική περικοπή, που αναγινώσκεται στην θεία λειτουργία. Αυτή περιλαμβάνει την διήγηση της ιάσεως του παραλυτικού στην Προβατική κολυμβήθρα, την Βηθεσδά, στα Ιεροσόλυμα. 38 ολόκληρα χρόνια παράλυτος. Αιτία της παραλύσεώς του, η εκούσια αμαρτία. Ο παράλυτος βρισκόταν πλησίον της κολυμβήθρας του Σιλωάμ, του χώρου θεραπείας του, αλλά δεν είχε ένα άνθρωπο να τον ωθήσει στο να θεραπευθεί.

Τον έβλεπαν και τον αγνοούσαν. Κανείς δεν βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια να του δείξει συμπόνια. Άλλοι έσπευδαν να είναι πρώτοι για να θεραπευτούν. Άλλοι που συνδέονταν μαζί τους με δεσμούς αγάπης η φιλίας τους βοηθούσαν για να θεραπευτούν. Αλλά ούτε ένας δεν είχε ρίξει μια ματιά σ’ αυτόν τον άνδρα που για χρόνια λαχταρούσε την θεραπεία και δεν ήταν ικανός να βρει τη δύναμη να θεραπευτεί. Η μόνη του ελπίδα ήταν ο Θεός. Σε αυτό το σημείο, βλέπουμε τον άνθρωπο να είναι αναίσθητος προς τον συνάνθρωπό του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή του Παραλύτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.