ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Α ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Α Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Α Κυριακής Λουκά Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Α Λουκά με το κάλεσμα των πρώτων μαθητών του Ιησού - Ευλογία και Αγιασμός.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Οσία Ευφροσύνη η Θυγατέρα Παφνουτίου του Αιγυπτίου. Το κάλεσμα των πρώτων μαθητών. Κυριακή Α Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ Α ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 – Κυριακής Α Λουκά με το κάλεσμα των πρώτων μαθητών.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 25 Σεπτεμβρίου 2022 της Κυριακής Α Λουκά με τo κάλεσμα των πρώτων μαθητών του Ιησού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Α Κυριακή Λουκά με την εορτή της Οσίας Ευφροσύνης.

Κυριακή Α Λουκά

Στην Ευαγγελική περικοπή της Α Κυριακής Λουκά, ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας περιγράφει το πώς έγινε μια θαυμαστή αλιεία η οποία ήταν και η αφορμή για την κλήση του Πέτρου, του Ιακώβου και του Ιωάννη. Ο Χριστός, αφού ζήτησε το πλοίο του Πέτρου για να κηρύξει στο λαό, τον διατάζει να ρίξει στη θάλασσα το δίχτυ.

Κι εκείνος, παρά τον κόπο της προηγούμενης νύχτας, που μάλιστα δεν είχε αποδώσει καρπούς, από σεβασμό και υπακοή προς τον Διδάσκαλο έριξε τα δίχτυα στη θάλασσα και έπιασε τόσα πολλά ψάρια, που παρόλο που πήγαν και ο Ιάκωβος με τον Ιωάννη με το δικό τους πλοίο να βοηθήσουν, τα πλοία κινδύνευαν να βυθιστούν.

Μπροστά σε αυτό το αδιαμφισβήτητο θαύμα, που γέμισε δέος και κατάπληξη όλους τους ψαράδες, ο Πέτρος πέφτει και προσκυνεί τον Ιησού λέγοντας Του, ότι είναι αμαρτωλός και ότι δεν είναι άξιος για να βρίσκεται ο Κύριος στο πλοίο του. Ο Χριστός του λέει να μην φοβάται και να έχει θάρρος και τον καλεί στο εξής να γίνει αλιέας ανθρώπων.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, τόσο ο Πέτρος όσο και ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, παράτησαν όλα τα υπάρχοντα τους και ακολούθησαν τον Χριστό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση Του.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Α Λουκά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.