ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Live: Άγ Βησσαρίων Πύλης - Κυριακή Β Λουκά 2 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Β Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Κυπριανού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Β Λουκά με την επί του Όρους ομιλία του Κυρίου και Θεού Ιησού Χριστού στους μαθητές - Ευλογία και Ευχή Αγίου Κυπριανού.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας και η Αγία Ιουστίνη η Μάρτυς. Η Αγάπη για τους εχθρούς. Κυριακή Β Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 07.30 – Κυριακής Β Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 2 Οκτωβρίου 2022 της Κυριακής Β Λουκά με την επί του Όρους ομιλία του Ιησού στους μαθητές live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Β Κυριακή Λουκά με την εορτή του Αγίου Κυρπιανού και της Αγίας Ιουστίνης.

ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ: Θα διαβαστεί από τον ιερέα η ευχή εξορκισμού Αγίου Κυπριανού.

Κυριακή Β Λουκά

Στην Ευαγγελική περικοπή της Β Κυριακής Λουκά, o Κύριος βρισκόμενος στο όρος της Γαλιλαίας παραδίδει στους μαθητές του τον τέλειο νόμο της Καινής Διαθήκης με την «επί του όρους ομιλία» του.

Και συγκεφαλαιώνει μέσα σε λίγες λέξεις το πνεύμα του νέου νόμου του λέγοντας:

«Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι να τους συμπεριφέρεσθε κι εσείς».

Και εξηγεί την τόσο περιεκτική αυτή εντολή Του. Εάν αγαπάτε μόνον εκείνους που σας αγαπούν, ποια αμοιβή σας ανήκει από τον Θεό; Καμία. Διότι και οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουν. Και εάν κάνετε το καλό σ’ εκείνους πού σας ευεργετούν, ποια ανταμοιβή μπορεί να έχετε από τον Θεό;

Καμία. Διότι και οι αμαρτωλοί έτσι ενεργούν.

Και εάν δανείζετε σ’ εκείνους από τους οποίους ελπίζετε να πάρετε πίσω τα δανεικά, ποια ανταπόδοση από τον Θεό σας ανήκει;

Καμία. Διότι και οι αμαρτωλοί δανείζουν σε άλλους αμαρτωλούς για να πάρουν πίσω ολόκληρο το ποσό που δάνεισαν ή και σε καιρό ανάγκης να πάρουν κι αυτοί ίσα δάνεια. Εσείς όμως να αγαπάτε τους εχθρούς σας και να τους ευεργετείτε και να τους δανείζετε, χωρίς να περιμένετε καμία ανταπόδοση από αυτούς.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Β Λουκά.

Ευχή Αγίου Κυπριανού

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.

Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό τον διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε.

Διαβάστε την προσευχή Αγίου Κυπριανού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.