ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 07.30 - Κυριακή των δέκα λεπρών.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΒ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος του Οσίου Παύλου του Θηβαίου και του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη με τη θεραπεία των δέκα λεπρών Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΒ Λουκά με τον καθαρισμό των δέκα λεπρών – Ευλογία και Προσευχή στο Ιησού. Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Όσιος Παύλος ο Θηβαίος. Ο Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης ο δια Χριστόν πτωχός. Ο Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Ο καθαρισμός των δέκα λεπρών. Κυριακή ΙΒ Λουκά.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 07.30 – Κυριακή των δέκα λεπρών.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή ΙΒ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 07.30. Ο καθαρισμός των δέκα λεπρών από τον Ιησού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΛΟΥΚΑ
Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 15 Ιανουαρίου 2023 της Κυριακής με τον καθαρισμό των δέκα λεπρών live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΒ Λουκά με την εορτή του Οσίου Παύλου του Θηβαίου και του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη του δια Χριστόν πτωχού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής ΙΒ Λουκά – Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Παύλου του Θηβαίου και του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Λουκα
Κυριακη ΙΒ Λουκα
Κυριακη δεκα λεπρων
Οσιοσ Ιωαννησ Καλυβιτησ
Οσιοσ Παυλοσ Θηβαιοσ
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
15 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.