Γράφει η Μητρόπολη Κορίνθου

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Σοφίας Κοντογιάννη, μητρός του Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοντογιάννη, εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ετέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος σήμερα Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, στον ως άνω Ι. Ναό.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά», οι Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νος Κουνάλης, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Ιωάννης Ντούλης, π. Γρηγόριος Θεοδώρου, π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο πρεσβ. π. Πέτρος Καγιούλης και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκήνος Γεννηματάς.

Τον Θείο λόγο κήρυξε με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας και εκ των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Πέτρος Θ. Θωμαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, ως το «Πάσχα» του χειμώνα, συγκρίνοντας τις ομοιότητες που βρίσκουμε στις ορθόδοξες εικόνες της Αναστάσεως και της Γεννήσεως, παραλληλίζοντας ακόμα το φως της Αναστάσεως με το Φως του νεογέννητου Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ένα φως που μέσα του συναντούμε με έναν εκκλησιαστικό και μυστηριακό τρόπο τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Ιερομήτορος, ευχόμενος προς τον Ιερέα υιό της, ως και τους λοιπούς συγγενείς της, ο Κύριος να τους δίδει δύναμη, υγεία ψυχής και σώματος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

Θεία Λειτουργία και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο από τον Κορίνθου Διονύσιο Θεία Λειτουργία και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο από τον Κορίνθου Διονύσιο

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.