Εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος την Κυριακή 26 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Καβουσίου Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στυλιανού Πατεράκη, καθώς και το μνημόσυνο (συναπαντήματα) του μακαριστού διδασκάλου Εμμανουήλ Λαπιδάκη.

Στην ομιλία του οΣεβασμιώτατος, αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ερμήνευσε την παραβολή του οικοδεσπότου του αμπελώνα και των γεωργών.

Όπως υπογράμμισε ο υιός του οικοδεσπότη είναι ο Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού, πουδεν δέχθηκαν οι Εβραίοι, αποτελώντας τον λίθο που αποδοκίμασαν οι οικοδόμοι, αλλά πουαναδείχθηκε «κεφαλήν γωνίας», δηλ. οακρογωνιαίος λίθος και η κεφαλή της Εκκλησίας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι ο Θεάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστόςυπήρξε «τύπος και υπογραμμός»για όλους τους ανθρώπους και αυτόν τον τρόπο ζωής,που έζησαν οι Άγιοι και πολλοί αγιασμένοι Κληρικοί της Εκκλησίαςμας,ακολούθησε και μακαριστός παπα-Στυλιανός Πατεράκης.

Υπήρξε ο αγαθόςλευίτης, ο οποίος ηρωικάαγωνίσθηκε «τον αγώνα τον καλόν»μέχρι την στιγμή που ο Θεός τον κάλεσε κοντά Του, διατηρώντας αλώβητη την παρακαταθήκη, την οποία έλαβε κατά τη ώρα της χειροτονίας του σε Πρεσβύτερο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατοςτόνισε ότι «ο μακαριστός πατήρ Στυλιανός ως Ιερεύς, που είναι το μέσον δια του οποίου κατέρχεται η χάρη του Θεού στον άνθρωπο και συνδέει τον κτιστό άνθρωπο με τον Δημιουργό Θεόμέσω των ιερών Μυστηρίων, πλέον ιερουργεί στο υπερουράνιο Θυσιαστήριο και ευχήθηκεαπό εκεί να εύχεται, να προσεύχεται και να πρεσβεύει για όλους εμάς, και ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου Κύριος μας Ιησούς Χριστόςνα τον αναπαύει εκ δεξιών Του «εν σκηναίς δικαίων».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο ιερό τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως, παρέστησαν οι ενορίτες και άλλοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Ρεμεδιάκηςκαι Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου.

Θεία Λειτουργία και 40ήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερέως π. Στυλιανού Πατεράκη στην Ενορία Καβουσίου


Θεία Λειτουργία και 40ήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερέως π. Στυλιανού Πατεράκη στην Ενορία Καβουσίου


Θεία Λειτουργία και 40ήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερέως π. Στυλιανού Πατεράκη στην Ενορία Καβουσίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.