Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε Θεία λειτουργία στην ομώνυμη Δημοτική εκκλησία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Πρόνοια Ναυπλίου.Την θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σέρρος ,εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας.

Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.

Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Την όλη επιμέλεια και φροντίδα του χώρου της εκκλησίας έχει ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων και πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ρούτουλας .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.