ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31 Δεκεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής πριν τα Θεοφάνια - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό.

Θεία Λειτουργία Κυριακή Παραμονή Πρωτοχρονιά 31 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Απόδοση της εορτής των Χριστουγέννων. Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Κυριακή προ των Φώτων. Η Οσία Μελάνη η Ρωμαία. Ο Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος. Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Κυριακή μετά των Χριστουγέννων 31 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Απόδοση εορτής Χριστουγέννων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Κυριακής πριν τα Φώτα και Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 31 Δεκεμβρίου 2023 07.30.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Παραμονής Πρωτοχρονιάς Κυριακής πριν τα Θεοφάνεια 31 Δεκεμβρίου 2023 της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας – Παραμονή Πρωτοχρονιάς Κυριακή πριν τα Φώτα 31 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή της Απόδοσης των Χριστουγέννων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα

Στις 26 Δεκεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή μετά τις 26 Δεκεμβρίου τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του Μνηστήρα της Παρθένου Παναγίας, του Δαβίδ του Προφήτη και βασιλιά και του Ιακώβου του Αδελφοθέου (γιορτή και 23 Οκτωβρίου), δηλαδή, το κατά κόσμον γένος και οικογένεια του Χριστού. Όταν δεν υπάρχει Κυριακή εντός αυτής της περιόδου, μεταφέρουμε τον εορτασμό στις 26 Δεκεμβρίου.

Όταν οι μάγοι προσκύνησαν το Χριστό, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, χωρίς να περάσουν από το βασιλιά Ηρώδη. Τότε άγγελος Κυρίου φάνηκε σε όνειρο στον Ιωσήφ και του είπε να πάρει το παιδί με τη μητέρα του και να φύγει στην Αίγυπτο (Ευαγγέλιο Ματθαίου, Β’ 13-18). Και έμειναν εκεί, μέχρι πού πέθανε ο Ηρώδης, για να επαληθευθεί έτσι εκείνο που ελέχθη δια του προφήτου Ωσηέ: «Ἐξ Αἰγύπτου ἐκάλεσα τὸν υἱόν μου» (Ωσ. Ια’ 1).

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Κυριακή πριν τα Φώτα

Κατά τη Κυριακή που προηγείται της μεγάλης εορτής των Θεοφανίων, διαβάζουμε το προοίμιο του κατά Μάρκον Ευαγγελίου, που αναφέρεται στη δράση του Ιωάννη του Προδρόμου, στο πρόσωπο του οποίου αναφέρονταν δύο προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης. Στην πρώτη δηλώνει ο Θεός ότι θα αποστείλει τον προάγγελό Του, να προετοιμάσει την οδό του Λυτρωτή.

Και στη δεύτερη, ο προφήτης Ησαΐας περιγράφει τον Ιωάννη ως τη «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» που προτρέπει τους ανθρώπους να ετοιμάσουν την οδό του Κυρίου και να ακολουθήσουν τον ευθύ δρόμο της μετανοίας. Έτσι, μας λέει ο ευαγγελιστής Μάρκος, ο Ιωάννης βρισκόταν στην έρημο, και κήρυττε βάπτισμα μετανοίας «εις άφεσιν αμαρτιών», και όλοι προσέτρεχαν και βαπτίζονταν στον Ιορδάνη ποταμό, αφού πρώτα εξομολογούνταν τις αμαρτίες τους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή πριν τα Θεοφάνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.