ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 11 Φεβρουαρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Βλασίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Βλασίου του Ιερομάρτυρος και Επισκόπου Σεβαστείας - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Βλάσιο.

Θεία Λειτουργία 11 Φεβρουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Βλάσιος ο Επίσκοπος Σεβαστείας. Η Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα που στερέωσε την Ορθοδοξία. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Σερβίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Βλασίου του Επισκόπου Σεβαστείας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 07.30.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023 της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Επισκόπου Σεβαστείας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Άγιος Βλάσιος ο Επίσκοπος Σεβαστείας

Ο Άγιος Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορος Λικινίου. Σπούδασε ιατρική αλλά προσέφερε χωρίς χρήματα τις υπηρεσίες του, ως φιλανθρωπία, στους πάσχοντες και ασθενείς. Εκτός από την ιατρική βοήθεια χορηγούσε δωρεάν στους ασθενείς τα φάρμακα και τους έδινε τα έξοδα νοσηλείας τους. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα εκαλλιεργείτο στην ψυχή του από την αγάπη προς τον Θεό και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Η Εκκλησία τον δέχθηκε στις τάξεις του ιερού κλήρου και τον εξέλεξε Επίσκοπο Σεβαστείας. Επί της βασιλείας του Λικινίου, ο έπαρχος Αγρικόλας τον συνέλαβε και τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Οι στρατιώτες, αφού τον μαστίγωσαν ανηλεώς με ραβδιά, τον κρέμασαν από ξύλο και στην συνέχεια τον οδήγησαν δεμένο στην φυλακή. Έπειτα τον έριξαν στο βυθό μιας λίμνης. Όμως ο Άγιος, μετά την θαυματουργική του επέμβαση του Θεού, διασώθηκε.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Βλασίου του Ιερομάρτυρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.