ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΓ ΛΟΥΚΑ 26 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΓ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Στυλιανού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα και την εορτή του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Ύψωση του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού μετ’ Αρτοκλασίας. Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης. Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε (Πολιούχος Σπάρτης). Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης. Ο Όσιος Ακάκιος «ὁ ἐν τῇ Κλίμακι». Η Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Γεωργίου «ἐν τῷ Κυπαρίσσῳ». Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας και προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Ο νεαρός πλούσιος άρχοντας. Κυριακή ΙΓ Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου. Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας ο προστάτης των βρεφών.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού του εκ Παφλαγονίας μετ’ Αρτοκλασίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 12η ημέρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Νοεμβρίου 2023 της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο άρχοντα live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΙΓ Κυριακή Λουκά του πλούσιου άρχοντα με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση και Μεγαλομάρτυρα.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Στυλιανού του προστάτου των βρεφών του εκ Παφλαγονίας και της Κυριακής ΙΓ Λουκά με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία με την Ύψωση και την Προσευχή προς τον Άγιο Στυλιανό. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Κυριακή ΙΓ Λουκά

Στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή Κυριακής ΙΓ Λουκά ο πλούσιος νέος είχε μεγάλα πνευματικά ενδιαφέροντα. Ήταν και άρχοντας της συναγωγής και είχε μεταφυσικές αναζητήσεις. Μόλις λοιπόν αντίκρισε τον Κύριο, Τον πλησίασε και με ισχυρό ενδιαφέρον Τον ρώτησε: «Διδάσκαλε αγαθέ, τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή»;

Και ο Κύριος του απάντησε: «Τις εντολές του Θεού τις γνωρίζεις: Μη μοιχεύσεις, μη φονεύσεις, μη κλέψεις, μη ψευδομαρτυρήσεις, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου». Εκείνος επέμεινε λέγοντας ότι όλα αυτά τα τηρεί από τα νιάτα του. Και αφού τον άκουσε ο Κύριος και γνωρίζοντας πολύ καλά τι κρατά συνήθως τον άνθρωπο δεμένο γερά στη γη, του απαντά: «Ένα μόνο σου λείπει, να πουλήσεις ότι έχεις, να τα δώσεις στους φτωχούς, οι θησαυροί σου να πάνε στον ουρανό και να μην είναι πια στη γη, κι έλα να με ακολουθήσεις».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή ΙΓ Λουκά με τον πλούσιο νεαρό άρχοντα.

Άγιος Στυλιανός Παφλαγόνας

Ο Άγιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων. Μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας, μεταξύ του 400 και 500 μ.Χ., χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του. Ήταν ευλογημένος από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη. «Ούτος εκ μήτρας αγιασθείς, γέγονε του Αγίου Πνεύματος οικητήριον», αναφέρει χαρακτηριστικά το Συναξάρι του.

Όσο μεγάλωνε, τόσο με την Χάριν του Θεού γινόταν κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Διδάχτηκε νωρίς απ’ αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων. Από την παιδική του ηλικία έδειξε τα σπάνια προτερήματα της αγιασμένης ζωής του. Αν και ήταν και αυτός παιδί και νέος και έφηβος, μολονότι είχε κι εκείνος σάρκα, εν τούτοις δεν άφησε τις επιθυμίες να μολύνουν το πνεύμα και την ψυχή του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Οσίου Στυλιανού του εκ Παφλαγονίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.