ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2023 Live: ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 6 Δεκεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου Τώρα. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Νικόλαο.

Θεία Λειτουργία 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Ύψωση του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού μετ’ Αρτοκλασίας. Ο Άγιος Νικόλαος ο Καραμάνος ο Νεομάρτυρας. Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργός (Πολιούχος: Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Γαλαξείδι, Δελφοί, Κοζάνη, Οινούσσες, Πολύγυρος, Πάργα, Νέα Αλικαρνασσός Κρήτης, Σύρος, Ακρολίμνη Πέλλας, Μεγάλος Βάλτος Κορίνθου, Αστακός, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Κως, Αλποχώρι Ηλείας, Κάλυμνος, Γαστούνη).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο Θαυματουργός.

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Νικολάου μετ’ Αρτοκλασίας και Υψώσεως – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 22η ημέρα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Νικολάου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού – Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Ύψωση και την Προσευχή προς τον Άγιο Νικόλαο. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες.

Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά. Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.