ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 2023 Live: ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 9 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Νεκτάριου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως εν Αιγίνη - Ευλογία και Εορτή Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως. Θεία Λειτουργία 9 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί.

Οι Άγιοι Ονησιφόρος και Πορφύριος οι Μάρτυρες. Η Οσία Ματρώνα. Η Οσία Θεοκτίστη η Λέσβια. Ο Όσιος Ελλάδιος. Οι Άγιοι Χριστόφορος και Μαύρα οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Νεκτάριος ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου o Θαυματουργός εξ Αιγίνης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Ο Άγιος Νεκτάριος ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως ο εν Αιγίνη.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Νεκτάριου του Μητροπολίτου Πενταπόλεως Αιγύπτου του θαυματουργού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 07.30.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως εν Αιγίνη με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Νεκτάριου Αιγίνης – Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

Ο Άγιος Νεκτάριος, κατά κόσμον Αναστάσιος, γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1846 μ.Χ., στην Συληβρία της Ανατολικής Θράκης. Γεννήθηκε σε χώματα ελληνικά από ευσεβείς γονείς, τον Δημοσθένη και την Μαρία Κεφαλά, το 5ο από τα 6 παιδιά φτωχής οικογένειας. Από μικρό παιδί η ευσεβής γιαγιά του, του έμαθε τον 50ο Ψαλμό, το «ελέησόν με ο Θεός» και όταν έφθανε στο σημείο του Ψαλμού «διδάξω ανόμους τας οδούς Σου» το επαναλάμβανε μόνος του πολλές φορές.

Από μικρός έφτιαχνε τεχνητούς άμβωνες και μιλούσε για το Χριστό στα παιδιά της ηλικίας του. Αφού τελείωσε το δημοτικό και το σχολαρχείο στην πατρίδα του, με την ευχή των γονέων του, παίρνει την απόφαση να ξενιτευθεί στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η οικογένειά του αδυνατούσε να συντηρήσει όλα τα μέλη της, και η γενέτειρά του δεν είχε σχολείο μέσης εκπαίδευσης. Ήταν μόλις 14 ετών.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Η Κοίμηση και ο Ενταφιασμός του Αγίου Νεκταρίου

Στο απόμακρο για κείνο τον καιρό νοσοκομείο της Αθήνας, το Αρεταίειο, η γραμματεία έπαιρνε απ’ έξω εντολή και έδινε μέσα εντολή να κρατήσουν κάποιο κρεββάτι στον μικρό παθολογικό θάλαμο για έναν γέροντα καλόγερο, από την Αίγινα. Τον έφεραν κάποιο μεσημέρι δύο καλόγριες κι ένας μέτριος στο ανάστημα σαραντάρης που από την πρώτη στιγμή που μπήκαν ανησυχούσε και κρυφόκλαιγε.

Έκαναν τις διατυπώσεις της εισόδου και παραμονής του στο θεραπευτήριο και η μία από τις δύο καλόγριες, έφυγε. Στον θάλαμο που τον τοποθέτησαν ήταν άλλα τέσσερα κρεββάτια ωστόσο μόνο τα δύο ήταν πιασμένα. Στο διπλανό του γέροντα της Αίγινας αναπαυόταν ένας άντρας περίπου σαραντάρης που έπασχε από παράλυση των κάτω άκρων.

Διαβάστε αναλυτικά για την κοίμηση και τον Ενταφιασμό του Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου του Ανθρώπου του Θεού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.