ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΘΑΔΔΑΙΟΥ Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 Ζωντανά - Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Ιούδα του Αδελφόθεου Ζωντανά. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 07.50 το πρωί - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο.

Ο Άγιος Ιούδας ο Αδελφόθεος ο Θαδδαίος. Ο Όσιος Παΐσιος ο Μέγας και Θεοφόρος. Ο Άγιος Ζώσιμος ο Μάρτυρας. Ο Όσιος Γρηγόριος Μυστριώτης ο εν Στρογγυλή των Λιχάδων. Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΕΡΚΥΡΑ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Ιούδα του Αδελφόθεου του Θαδδαίου – Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 – Ώρα 07.50 – Εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνα Κερκύρας – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Ιησού Χριστό.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Αδελφόθεου – Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας – Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 07.50.

ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα Κέρκυρας – Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 07.50 – Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024 εορτής του Αγίου Ιούδα του Αδελφόθεου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα.

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Ιούδα, είναι κάπως συγκεχυμένα, διότι συγχέονται με αυτά του Αποστόλου Θαδδαίου. Θα προσπαθήσουμε να διασαφηνίσουμε τα σχετικά με την ταυτότητα του Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου, όπως και την ημέρα εορτής του.

Ο πυρήνας της αναζήτησής μας εστιάζεται στην αξιολόγηση μιας αρχαίας παράδοσης που κυριαρχεί στη δύση και κυρίως από αυτήν εισήλθε στον χώρο της ορθόδοξης ανατολής. Η παράδοση αυτή, ταυτίζοντας τους δύο ομώνυμους αποστόλους, δηλαδή τους Ιούδα Ιακώβου και τον εκ των αδελφών του Κυρίου Ιούδα, τον καλούμενο αδελφόθεο, υποστηρίζει ότι ένας από τους δώδεκα μαθητές του Κυρίου ήταν και αδελφός Του και συγγραφέας της Καθολικής Επιστολή Ιούδα είναι ο εκ των δώδεκα Ιούδας Ιακώβου (Λεββαίος ή Θαδδαίος).

Δεν είναι τυχαίο, το ότι οι υποστηρικτές της παράδοσης αυτής ταυτίζουν τους αδελφούς του Κυρίου Ιάκωβο και Ιούδα με τους ομώνυμους μαθητές Του, Ιάκωβο του Αλφαίου και Ιούδα Ιακώβου.

Το σημαντικό είναι ότι απόστολος ονομάζεται και ο αδελφός του Κυρίου, Ιάκωβος ο αδελφόθεος (Γαλατάς 1, 19). Ο χαρακτηρισμός μάλιστα αποδίδεται στο Α΄ Κορίνθιους. 9, 5 – 6 αθροιστικά στους αδελφούς του Κυρίου, ως σημαντική ομάδα του ευρύτερου χορού των αποστόλων.

Η Καινή Διαθήκη αναφέρει τον αδελφόθεο Ιούδα μόνον ονομαστικά και δεν παρέχει πληροφορίες για το πρόσωπό του. Παρά όμως τη σιωπή της πολλοί αρχαίοι συγγραφείς του αποδίδουν τον τίτλο του αποστόλου.

Γενικά οι δυτικοί συγγραφείς αποδέχονται κατά πλειοψηφία την ταύτιση των δύο αποστόλων, ενώ οι ανατολικοί την απορρίπτουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Στα Ευαγγέλια δεν υπάρχουν αναφορές που επιβεβαιώνουν την παρουσία αδελφών του Κυρίου μεταξύ των μαθητών Του. Υπάρχει όμως μαρτυρία που εμφανίζει τους αδελφούς Του να δυσπιστούν στο πρόσωπό Του. Η αμφισβήτησή τους μάλιστα κάποτε έλαβε ακραία χαρακτηριστικά, αφού έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο Κύριος ήταν παράφρονας (Μάρκο 3, 21).

Διαβάστε αναλυτικά ποιος είναι και πότε εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.