ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 9 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Χριστοφόρου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Προφήτη Ησαΐα και του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρα - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Χριστόφορο.

Θεία Λειτουργία 9 Μαΐου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Προφήτης Ησαΐας. Ο Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 9 Μαΐου 2023 07.30 – Ο Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας.

ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 9 Μαΐου 2023 της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρου και του Προφήτου Ησαΐα με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρα – Τρίτη 9 Μαΐου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Προφήτη Ησαΐα και του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Χριστόφορος

Ο Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυς καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν Ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος, κολασμένος. Πιθανότατα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Δεκίου, όταν στην Αντιόχεια Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιερομάρτυς Βαβύλας. Ο Άγιος ως προς την εξωτερική εμφάνιση ήταν τόσο πολύ άσχημος, γι’ αυτό και αποκαλείτο «κυνοπρόσωπος».

Η μεταστροφή του στον Χριστό έγινε με τρόπο θαυμαστό. Συνελήφθη αιχμάλωτος σε μάχη, που διεξήγαγε το έθνος του με τα Ρωμαϊκά αυτοκρατορικά στρατεύματα. Κατατάγηκε στις Ρωμαϊκές λεγεώνες και πολέμησε κατά των Περσών, επί Γορδίου και Φιλίππου. Όταν ήταν ακόμη κατηχούμενος, για να ευχαριστήσει τον Χριστό, εγκαταστάθηκε σε επικίνδυνη δίοδο ποταμού και μετέφερε δωρεάν επί των ώμων του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου του Μεγαλομάρτυρα.

Προφήτης Ησαΐας

Ο Προφήτης Ησαΐας, υιός του Αμώς, γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα περί το 774 π.Χ. Υπήρξε ο πρώτος μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων Προφητών, ο λαμπρότερος και μεγαλοφωνότερος από αυτούς. Το όνομα Ησαΐας, εβραϊστί Γιασιαγιάχου, σημαίνει «ο Θεός σώζει». Κατά αρχαία ραββινική παράδοση, ο πατέρας του ήταν αδελφός του βασιλέως των Ιουδαίων Αμασίου, η δε θυγατέρα του λέγεται ότι είχε νυμφευθεί τον βασιλέα Μαννασή.

Οι παραδόσεις αυτές, θρύλοι μάλλον και όχι ιστορικές αλήθειες, υποδηλώνουν πάντως την ευγενή καταγωγή του Ησαΐου. Ο Ησαΐας ήταν έγγαμος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία αναφέρονται στις Προφητείες του. Σε αυτά, κατ’ εντολήν προφανώς του Θεού, είχαν δοθεί συμβολικά ονόματα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Προφήτου Ησαΐα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.