ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 17 Ιανουαρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Αντωνίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Αντώνιο.

Θεία Λειτουργία 17 Ιανουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας. Ο Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός ο εν σκήτη Βεροίας. Ο Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2023: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 07.30.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2023 της εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Άγιος Αντώνιος

Στην κορυφή των μεγάλων ασκητών της Εκκλησίας μας βρίσκεται ο Άγιος Αντώνιος και γι’ αυτό δικαίως η Εκκλησία μας του προσέδωσε τον τίτλο του Μεγάλου, διότι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, αποτέλεσε το πρότυπο του ορθοδόξου μοναχικού ιδεώδους.

Άλλωστε αποκαλείται και ως ο «καθηγητής της ερήμου», διότι θεμελίωσε τον υγιή χριστιανικό μοναχισμό και παραμένει ο δάσκαλος των κατοπινών μοναχών ως τα σήμερα.

Την βιογραφία του έγραψε ο Άγιος Αθανάσιος, ο οποίος υπήρξε μαθητής και πνευματικό του παιδί. Γεννήθηκε στην πόλη Κομά της Κάτω Αιγύπτου, κοντά στη Μέμφιδα, περί το 251 στα χρόνια του παρανοϊκού και θρησκομανή ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου (349-251), ο οποίος είχε εγείρει τον σκληρότερο, ως τότε, διωγμό εναντίον των Χριστιανών.

Οι γονείς του ήταν πλούσιοι πιστοί Χριστιανοί, στους οποίους χρωστούσε την ευσέβεια.

Ο Άγιος Αντώνιος έμαθε λίγα γράμματα και ίσως να ήταν εντελώς αγράμματος. Είχε όμως αποκτήσει πάμπολλες αρετές, οι οποίες απέρρεαν από την βαθιά χριστιανική του πίστη. Από μικρός είχε δείξει δείγματα αυτάρκειας, ασκητικότητας και εσωστρέφειας, ώστε διέφερε από τα άλλα παιδιά της πόλεως.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.