ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ 2024 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 15 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Οσίου Αχιλλείου Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Αχιλλείου του Επισκόπου Λαρίσης Ζωντανά. Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Οσίου Αχιλλείου του Επισκόπου Λαρίσης - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Αχίλλειο.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στις 07.30 το πρωί. Ο Όσιος Παχώμιος ο Μέγας. Ο Όσιος Αχίλλειος ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 07.30 – Άγιος Παχώμιος ο Μέγας.

ΟΣΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Οσίου Αχιλλείου Επισκόπου Λαρίσης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 07.30.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 της εορτής του Οσίου Αχιλλείου και του Αγίου Παχωμίου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Οσίου Αχιλλείου του Επισκόπου Λαρίσας – Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Αχιλλείου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Αχίλλιος Λαρίσης

Ο Όσιος Αχίλλιος καταγόταν από την Καππαδοκία και έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο νεανικός του πόθος, τον έφερε στους άγιους Τόπους και κατόπιν στη Ρώμη. Εκεί επιδόθηκε στο Ιερό έργο του Ιεροκήρυκα, διδάσκοντας ακατάπαυστα το θείο λόγο σε πόλεις και χωριά, αψηφώντας ανάγκες, βρισιές, διωγμούς και ταλαιπωρίες. Οι μεγάλες και σπουδαίες υπηρεσίες του, τον ανέδειξαν επίσκοπο Λαρίσης.

Από τη νέα του θέση ο Αχίλλιος, υπήρξε ο πνευματικός αρχηγός και διδάσκαλος, αυτός που έλεγε και έπραττε. Κήρυττε κάθε μέρα, βοηθούσε τις χήρες, προστάτευε τα ορφανά, ανακούφιζε τους φτωχούς, υπεράσπιζε τους αδικημένους, ήταν ο άγρυπνος φύλακας και φρουρός της παρακαταθήκης της πίστεως και του ποιμνίου πού του εμπιστεύτηκαν. Ο Αχίλλιος διακρίθηκε και στην Α’ Οικουμενική σύνοδο που έγινε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια, εναντίον του Αρείου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Οσίου Αχιλλείου του Επισκόπου Λαρίσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.