ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2023 Live: ΑΓΙΑΣΜΟΣ & ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1 Νοεμβρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίων Αναργύρων Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης - Ευλογία και Αγιασμός μηνός Νοεμβρίου.

Θεία Λειτουργία 1 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και Θαυματουργοί και η μητέρα τους Θεοδότη. Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Εύβοια ασκήσας. Ο Άγιος Ιάκωβος ο νέος Ιερομάρτυρας εκ Καστοριάς και οι δύο μαθητές του. Η Αγία Ελένη η Παρθενομάρτυς εκ Σινώπης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι Θαυματουργοί.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων με τον Αγιασμό του Νοεμβρίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 07.30.

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023 της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Αγιασμό Νοεμβρίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός

Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όταν η μητέρα τους Θεοδότη (γιορτή και 2 Ιανουαρίου) έμεινε χήρα, αφιέρωσε κάθε προσπάθεια της στη χριστιανική ανατροφή των δυο παιδιών της, Κοσμά και Δαμιανού. Η αγία Θεοδότη πρέπει να αποτελεί το πρότυπο κάθε μητέρας που θέλει τα παιδιά της να προκόψουν.

Τους δύο αδελφούς διέκρινε μεγάλη ευφυΐα και επιμέλεια, γι’ αυτό και σπούδασαν πολλές επιστήμες. Ιδιαίτερα όμως, επιδόθηκαν στην ιατρική επιστήμη, την οποία εξασκούσαν σαν διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.