ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ι ΛΟΥΚΑ Live - ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Ι Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Ι Κυριακής Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναικός από τον Ιησού - Ευλογία και Εορτή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς. Ο Όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Ο Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας. Η θεραπεία της συγκύπτουσας γυναίκας. Κυριακή Ι Λουκά.

«ἰδὼν δὲ αὐτὴν ὁ ᾿Ιησοῦς προσεφώνησε καὶ εἶπεν αὐτῇ· γύναι, ἀπολέλυσαι τῆς ἀσθενείας σου».

Στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ι Λουκά ακούσαμε περί του θαύματος του Ιησού Χριστού στην καμπουριασμένη γυναίκα σε μια συναγωγή.

Ο Κύριος λοιπόν κάποιο Σάββατο δίδασκε σε μία Συναγωγή. Εκεί ανάμεσα στο πλήθος ήταν και μια γυναίκα η οποία από φθόνο του Σατανά επί δεκαοκτώ χρόνια είχε τελείως κυρτωμένο το σώμα της, σε σημείο που να μη μπορεί να σηκώσει καθόλου το κεφάλι της.

Η γυναίκα όμως αυτή, αν και άρρωστη και ταλαιπωρημένη, ήταν πραγματικά παράδειγμα πίστεως και ευλαβείας. Διότι, αν και βασανιζόταν κάθε στιγμή και ώρα επί τόσα χρόνια από την παραμορφωτική της αυτή ασθένεια, δεν έχανε την πίστη της και την υπομονή της, δεν αρνήθηκε ούτε βλασφήμησε τον Θεό, αλλά αντίθετα πήγαινε το Σάββατο στη Συναγωγή για να επιτελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Ι Λουκά με τη θεραπεία της συγκύπτουσας γυναικός.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναίκας από τον Ιησού και την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος της Κυριακής Ι Λουκά με τη θεραπεία την καμπουριασμένης γυναικός, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Αγία Βαρβάρα – Γιορτή και τα Καραβάκια των Ευχών

Σύμφωνα με το θρύλο που τυλίγει τις πηγές της πόλης, όταν το 1830 η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια των κατακτητών όμως άλλαξαν… ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας η περιοχή πλημμύρισε με νερό και έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ.

Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη με τα θεμέλια, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία που έσωσε το εκκλησάκι της.

Έκτοτε, στις 4 του Δεκέμβρη κάθε χρόνο η πόλη μας τιμά τη μνήμη της πολιούχου της.

Ηδεύτερη εκδοχή βασίζεται στο ότι η Αγία Βαρβάρα εκτός από προστάτιδα του πυροβολικού ήταν και η προστάτιδα των κοριτσιών που τις φυλούσε από τη γλωσσοφαγιά και βοηθούσε τα «τυχερά» του γάμου τους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή με και τα καραβάκια των ευχών της Αγίας Βαρβάρας.

Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα, Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου. Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.