ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ 2023 Live: ΕΥΧΗ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 9 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίας Άννης Τώρα. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Άννης της μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Άννα.

Θα διαβαστεί η θαυματουργική ευχή στην Αγία Άννα υπέρ της ευτεκνίας για τα άτεκνα ζευγάρια. Θεία Λειτουργία 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. Η Σύλληψη της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εν Κύπρω. Η Δικαία Άννα η προφήτιδα Μητέρα του προφήτου Σαμουήλ. Η θαυματουργή ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Η Σύλληψη της Αγίας Άννης.

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Σύλληψης της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 25η ημέρα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής της Συλλήψεως της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Η ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Σύλληψης της Αγίας Άννας μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου – Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την θαυματουργική ευχή της Αγίας Άννας υπέρ της ευτεκνίας για τα άτεκνα ζευγάρια. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγία Άννα

Η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης αναφέρεται, για την ακρίβεια, στην Σύλληψη της Παναγίας από την Άννα και τον Ιωακείμ. Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: Τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή.  Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαία. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία. Σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο του Θεού, ο οποίος επιθυμούσε να ετοιμάσει ένα πάναγνο κατοικητήριο για να κατασκηνώσει μαζί με τους ανθρώπους, δεν επετράπη στον Ιωακείμ και την Άννα να αποκτήσουν απογόνους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.