Ο Μητροπολίτης είχε ταχθεί ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας, εντός της εκκλησίας, αλλά και των εκάστοτε μέτρων που επέβαλλε η Κυβέρνηση.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου, κ.κ. Νεόφυτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Μόρφου παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού και σε εξέταση που υποβλήθηκε, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό χθες. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, τον Δεκαπενταύγουστο είχε τελέσει λειτουργία στην κοινότητα Τρεις Ελιές.

Ο Μητροπολίτης είχε ταχθεί ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας, εντός της εκκλησίας, αλλά και των εκάστοτε μέτρων που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Μάλιστα, είχε αναφέρει πως δεν θα διώξει κόσμο από την εκκλησία, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ τα περασμένα Θεοφάνια, είχε τέλεσει λειτουργία στην παρουσία εκατοντάδων πιστών. Κατά την εν λόγω λειτουργία δεν τηρούνταν τα μέτρα και ακολούθησε αγιασμός των υδάτων στον ποταμό της Ευρύχου.

Για την εν λόγω λειτουργία, έχει καταχωρηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον Μητροπολίτη. Ο Μητροπολίτης κατηγορείται και για απλήρωτο εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ. Η πρώτη δικάσιμος είχε γίνει στις 4 Αυγούστου, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε αναφέρει πως ο κορωνοϊός είναι αποτέλεσμα σαρκικών αμαρτιών και εκτρώσεων. «Τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγιές όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Πρωτοφανείς πράγματα. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.