Δυο τουλάχιστον κρούσματα κορωνοϊόυ, διαπιστώθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ιερείς της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτας.

Στην Κάτω Ενορία Λευκώνα
Δεν πραγματοποιήθηκε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Λευκώνα του Δήμου Σερρών (Κάτω Ενορία), καθώς ο ιερέας που ιερουργεί εκεί βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε χωριό του Δήμου Εμμ.Παππά
Το ίδιο συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες κρούσμα διαπιστώθηκε και σε ιερέα, σε χωριό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου ο ιερέας έκανε το διαγνωστικό τεστ το πρωί του Σαββάτου και μόλις του έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, απομονώθηκε στο σπίτι του.

Την Κυριακή κι εκεί δεν τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η εκκλησία παρέμεινε κλειστή.

Αγωνία επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών μετά την είδηση ότι ο ιερέας τους, επιβεβαιώθηκε ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού- Οι ιερείς προτού διαγνωστούν θετικοί, ήρθαν σε επαφή με πολλούς πιστούς, λόγω του τελετουργικού των ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές TV, ο ιερέας στο χωριό του Εμμ.Παππά λειτούργησε την Παρασκευή στην εκκλησία για τα Χαιρονύμφια, ενώ και το Σάββατο ήταν στην εκκλησία αλλά βρέθηκε και στα νεκροταφεία του χωριού για το καθιερωμένο τρισάγιο Έτσι ήρθε σε επαφή με πολλούς πιστούς, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι θετικός στον ιό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.