το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει συγκεκριμένες εξαιρέσεις με αυστηρούς κανόνες (π.χ. για εργασία, επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο, αγορά φαρμάκων και τροφίμων), ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις και πρόστιμα. Την ευθύνη της τήρησης του μέτρου σε αυτήν την περίπτωση θα έχει η Αστυνομία, όπως και τώρα με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Το ίδιο και η 14μερη υποχρεωτική καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ώρες θα κριθεί οριστικά το μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόφαση να επιβληθεί γενική καραντίνα, όπως έχει συμβεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει χτυπήσει με σοβαρές επιπτώσεις ο κορονοϊός.

Αν και η εικόνα δεν ήταν ίδια με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ξανά υπήρξαν φαινόμενα… ανεμελιάς και ανευθυνότητας, που απειλούν να γκρεμίσουν ό,τι έχει χτιστεί ως τώρα με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως είχε και στο τηλεοπτικό του μήνυμα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μέτρο του lockdown πάντως εξακολουθεί να θεωρείται από την κυβέρνηση ως η τελευταία της επιλογή, αλλά, με τον τρόπο που το περιέγραψε ο κ. Πέτσας, η λήψη του θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη εάν και οι συστάσεις των ειδικών κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση προς αποφυγή της διασποράς του ιού.

Το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει συγκεκριμένες εξαιρέσεις με αυστηρούς κανόνες (π.χ. για εργασία, επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο, αγορά φαρμάκων και τροφίμων), ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις και πρόστιμα.

Την ευθύνη της τήρησης του μέτρου σε αυτήν την περίπτωση θα έχει η Αστυνομία, όπως και τώρα με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ. Το ίδιο και η 14μερη υποχρεωτική καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.