Συγχοροστατούντων των Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου και του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου τελέστηκε ο Αγιασμός και πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του υπό ανέγερση Ιερού Ναού του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στο κάθισμα της Ζωοδόχου Πηγής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Σαρακήνας.

Τον Ιερό αυτό χώρο του καθίσματος προσέφερε στην ως άνω Γυναικεία Ιερά Μονή που Καθηγούμενή της είναι η Μοναχή Μελάνη, ο Κτήτοράς του Αρχιμ. π. Μεθόδιος Αλεξίου ο και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Μετείχαν πλήθος Λαού, Αρχόντων και εκλεκτών Κληρικών από τις δύο Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης και Ιερισσού. Να σημειωθεί ότι ο Σταυρός με τον οποίο τελέστηκε ο Αγιασμός κατά την Ακολουθία των Εγκαινίων εμπεριείχε τμήμα του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας που ο Όσιος Παΐσιος είχε προσφέρει στον π. Μεθόδιο προ πεντηκονταετίας. Ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός θα τιμάται επ’ ονόματι του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Το Μετόχι αυτό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος στη Σαρακήνα θα προσφέρει τη δυνατότητα της περαιτέρω προσεγγίσεως των δύο Ιερών Μητροπόλεων Ιερισσού και Θεσσαλονίκης, των οποίων οι Μητροπολίτες Θεόκλητος και Φιλόθεος έχουν στενή φιλία και συνεχίζουν την εκλεκτή σχέση που είχε ο Μητροπολίτης Ιερισσού με τον Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.