Ρωσία: Ο Επίσκοπος Σκοπίνσκης κ.Πιτιρίμ τίμησε δεόντως την Θεσσαλονίκη

Την ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά λειτούργησε στο Ναό των Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου.

Το “Πάτερ ημών” όλοι μαζί.

Στις 12 Μαρτίου, τη 2η εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την εορτή του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο Επίσκοπος Σκοπίνσκης & Σάτσκ κ.Πιτιρίμ {από πρώην Τατζικιστάν}, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Θεσσαλονικέων αδελφών Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ισαποστόλων και φωτιστών των Σλάβων. Ο ναός βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο νεόδμητο θρησκευτικό Πνευματικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο της Επισκοπής Skopinsky. Ο Σεβασμιώτατος συνυπηρετήθηκε από κληρικούς της μητρόπολής του. Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσε η χορωδία κορασίδων του Εκπαιδευτικού κέντρου.

Στην ειδική δέηση που ανέπεμψε ο κ.Πιτιρίμ, έγιναν αναφορές και διαβάστηκε προσευχή για την ”Αγία Ρωσία”.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος προσφώνησε τους παρευρισκόμενους, με εμπνευσμένο κήρυγμα, για τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης.

Η Σκοπίνσκη των 103 χιλ. κατοίκων, απέχει από την Μόσχα [νοτιοανατολικά] 250 χιλιόμετρα.

Ο 56χρονος επίσκοπος Πιτιρίμ, {απόφοιτος κλασικής Ρωσικής λογοτεχνίας}, είναι γνωστός για την απλότητα και καταδεκτικότητά του. Γι’ αυτό είναι αξιαγάπητος από τη νεολαία. Είναι, εν τοις πράγμασι, κοντά στο ποίμνιό του και μαζί με όλους. Τον έχουμε δει στην προηγούμενη επισκοπή του {Τατζικιστάν}, να λιτανεύει ζωσμένος με σιδερένιες βαριές αλυσίδες, σε μακρινές αποστάσεις. Εδώ κάνει ΣΚΙ με τα πνευματικοπαίδια του, κουβαλάει τα εξαπτέρυγα ως ιερόπαις, ή “φοράει” ζωντανό ωμοφόριο. {φώτος Α’ Β’ Γ’ Δ’ }

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.