Με ιδιαίτερες τιμές η Θεσσαλονίκη τιμά και φέτος τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, ενώ οι πιστοί με σεβασμό στην Εκκλησία τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Κλήρος και λαός με την χρήση μάσκας και με την διατήρηση της απαιτούμενης απόστασης προσευχήθηκαν, για να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου τονίζοντας την αφοσίωση του στην Εκκλησία. Μίλησε για την ζωντανή παρουσία του Αγίου στην πόλη και για την θαυμαστή προσφορά του σε κάθε κρίσιμη περίοδο για την Θεσσαλονίκη. «Ο Άγιος Δημήτριος δικαιώθηκε μέσα απο την πίστη» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για την πνευματική μας ζωή. Είναι ο σύντροφός μας στα δικά μας προβλήματα, στις δικές μας ανησυχίες. Μας ελευθερώνει και μας ενδυναμώνει με την ιδιαίτερη χάρη του, ώστε να αγαπήσουμε την πνευματική άσκηση».

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιείται αυτή την ώρα ο εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Σημειώνεται ότι οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο κορυφώνονται αύριο Τρίτη, με την τέλεση του αρχιερατικού συλλείτουργου, στο οποίο θα πρωτοστατήσει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν μετά τη λιτάνευση της Παναγίας της Πορταΐτισσας, μετά των χαριτοβρύτων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, εντός του Ναού, για να προσκυνήσουν δημιουργωντας μεγάλες ουρές και απίστευτο συνωστισμό.

Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν οι πιστοί που ασπάστηκαν τις εικόνες φορώντας την υποχρεωτική μάσκα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΟΥΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Δημητρίου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίης του Μυροβλύτου και Μεγαλομάρτυρα – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Δημητρίου. Ιερουργός Δημήτριος Κατσαρός.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ο Μεγαλομάρτυρας και πολιούχος Θεσσαλονίκης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 07.30.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 07.30 – Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και Μεγαλομάρτυρας.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.