Τρεις άγνωστοι άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, βρέθηκαν νεκροί σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης και διαπιστώθηκε ότι πέθαναν από υποθερμία ευρισκόμενοι πιθανότατα στην καρότσα φορτηγού ψυγείου για τη μεταφορά κρεάτων.

«Απεβίωσαν εν μέσω κρυοπληξίας» αναφέρεται, ως αιτία θανάτου, στην ιατροδικαστική έκθεση, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των λοιπών εξετάσεων στα πτώματα που βρέθηκαν πεταμένα στην άκρη του δρόμου, στην αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις άνδρες , υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικίας 20 έως 40 ετών οι οποίοι φέρονται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη μεταφορά τους σε ελληνικό έδαφος, στο μακρύ ταξίδι από την Ασία στην Ευρώπη.

Εντοπίστηκαν νεκροί στις 28 Φεβρουαρίου και από την αυτοψία ,που έγινε επί τόπου, προέκυψε ότι δεν έφεραν εξωτερικές κακώσεις, αποκλείοντας την περίπτωση της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή. Οι αρχικές υποψίες για θανάτους που επήλθαν από αναθυμιάσεις, λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από τους τρεις μετανάστες κατά την παραμονή τους μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, δεν επαληθεύτηκαν.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ήταν αρνητικά, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη καυσαερίου στα βιολογικά υλικά που ελήφθησαν από τις σορούς των θυμάτων. Το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ήταν ότι οι τρεις μετανάστες πέθαναν από υποθερμία ευρισκόμενοι πιθανότατα στην κλειστή καρότσα κάποιου φορτηγού ψυγείου για τη μεταφορά κρεάτων. Από τις διωκτικές αρχές εικάζεται ότι οι διακινητές όταν διαπίστωσαν ότι είναι νεκροί τους πέταξαν έξω και συνέχισαν το δρομολόγιο τους.

Από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ ελήφθησαν αποτυπώματα στην προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας τους. Μέχρι σήμερα οι σοροί παραμένουν στα ψυγεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μήπως αναγνωριστούν και τότε θα μεταφερθούν στο Μπαγκλαντές ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ταφούν στη χώρα μας, με έξοδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι φωτογραφίες του πρόκειται να αποσταλούν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και σε άλλα δίκτυα αναζήτησης αγνοούμενων ανθρώπων. Για την αναζήτηση της ταυτότητας και των συγγενών τους, από την αστυνομία εξετάζεται κι έναν χαρτί με τηλεφωνικούς αριθμούς που βρέθηκε πάνω σ΄ένα από τα θύματα.

Πηγή: GRTimes

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.