ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Δαβίδ στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Πλήθη λαού παρευρέθηκαν απόψε Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στο Μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη όπου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Οσίου Δαβίδ.

Κατά το μοναστικό τυπικό τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός της Εορτής-Παρακλητικός κανόνας του Οσίου ενώπιον της Λάρνακος των Χαριτοβρύτων Λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή.

Το Μοναστήρι της Αγίας Θοδώρας

Οι πρώτες πληροφορίες για την ιστορία της μονής της αγίας Θεοδώρας προέρχονται από το Βίο της Οσίας. Όταν η Οσία κατέφυγε εκεί σε ηλικία 25 ετών για να μονάσει (το έτος 837), η μονή ήταν αφιερωμένη στο όνομα του πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Οι χώροι της μονής του αγίου Στεφάνου που μαρτυρούνται ρητὰ και κατ’ επανάληψη στο κείμενο του Βίου είναι το παρεκκλήσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου τοποθετήθηκε το λείψανο της οσίας κατὰ τη μετακομιδή του, το κοινοτάφιο των αδελφών της μονής, η τράπεζα, το μαγειρείο, τα κελλιά, ο χώρος υφαντουργίας, ο μύλωνας, η αυλή, το βαλανείο, το φρέαρ και το θυρωρείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Μοναστήρι Αγ. Θεοδώρας ΤΩΡΑ: Συγκίνηση στην αγρυπνία ενώπιον του λειψάνου του Οσίου Δαβίδ


Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.83 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.