Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου έφτασε λίγο μετά τις 11.00 η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από χτες όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, υποδέχτηκαν στην είσοδο του ναού ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Ελευθέριος Αλεξανδρίδης.

Ο Μητροπολίτης υποδεχόμενος την ΠτΔ προχώρησε μαζί της στο εσωτερικό του ναού όπου η ίδια άναψε κερί. Μπροστά από την Ωραία Πύλη ο κ. Βαρνάβας έκανε αναφορά στην ιστορία του ναού και στις δομές του, με την κ. Σακελλαροπούλου να παρακολουθεί και να αφουγκράζεται με προσοχή.

Κατά την άφιξη της η πρόεδρος σχολίασε τον καιρό, αστειευόμενη πως όλη μέρα θα πάει έτσι και πως αυτός είναι ο καιρός της Θεσσαλονίκης τελευταία.

Η επίσκεψη είναι σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Ελευθέριος Αλεξανδρίδης, αφού καλωσόρισε και ο ίδιος την κ. Σακελλαροπούλου στο δήμο Ευόσμου, δώρισε στην ΠτΔ το βιβλίο της ιστορίας του Δήμου. “Κυρία πρόεδρε, ο Δήμος μας είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Ελλάδας. Ένας δήμος που στήθηκε από πρόσφυγες επί το πλείστον. Σας θέλουμε αρωγό στην προσπάθεια που κάνουμε για τους ανθρώπους μας και την περιοχή μας”, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στη συνέχεια στους χώρους του ιερού ναού και στις κοινωνικές δομές του. Επισκέφτηκε το Συσσίτιο, όπου γυναίκες της δομής της πρόσφεραν κεράσματα και φωτογραφήθηκαν μαζί της και στη συνέχεια προχώρησε στις άλλες δομές του ναού, το γηροκομείο τον ξενώνα ασθενών και τον παιδικό σταθμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.