Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 6μ.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και τέθηκε προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, προερχόμενο από την Κριμαία της Συμφερουπόλεως.

Την ακολουθία τέλεσαν οι ιερείς του Ι.Ν. αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλου και Πρωτ. Ηλίας Καρατζόγλου.

Πολλοί ευλαβείς χριστιανοί παρευρέθηκαν στον περικαλλή ως άνω Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη του Αγίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, και συμμετέχοντας με ευλάβεια στο μυστήριο του ευχελαίου. Η φήμη του αγ. Λουκά και η τιμή της μνήμης του λόγω των πολλών του θαυμάτων και της παρρησίας του στο Χριστό έχει λάβει οικουμενικές διαστάσεις. Είναι ένας ακόμα σύγχρονος άγιος στη χορεία των Αγίων Αναργύρων της Εκκλησίας που σώζει ζωές και ιατρεύει πάσαν νόσον. Είθε να έχουμε όλοι τις πρεσβείες του και ιδιαίτερα αυτοί που είναι στο κρεβάτι του πόνου ή διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Κείμενο: Βασίλης Χάδος
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ευτυχία Ραπτόπουλου

Καλημέρα σας! Έχουμε ένα παιδάκι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι δεν μπορεί να κουνηθεί από το λαιμό και κάτω.. δυστυχώς δεν γνωρίζαμε ότι έχει έρθει το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά και θα θέλαμε να μάθουμε αν ξέρετε πότε θα ξανά έρθει;