ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑ: Βάνδαλοι Αναρχικοί εναντίον του ιστορικού «Μελάθρου Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη», στην έδρα του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της 25η Μαΐου 2023 δύο (2) Αναρχικοί Κουκουλοφόροι, που απεικόνισαν οι κάμερες ασφαλείας του Κτηρίου, έρριξαν στο περίτεχνο Αύλειο Αμφιθέατρο του Νεοκλασικού του 1898, που αποκαλείται το κόσμημα-διαμάντι της Άνω Πόλεως, φιαλίδια με μπογιά μαύρου χρώματος και ρύπαναν αντικείμενα λαϊκής τέχνης.

Ο βανδαλισμός εναντίον του Πολιτισμού. Να σημειώσουμε ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2022 ομοϊδεάτες έριξαν στην είσοδο και πρόσοψη του Μελάθρου γκαζάκια μολώτοφ, για να το κάψουν. Τότε, οι τρείς (3) δράστες, της «Οργάνωσης Αναρχική Δράση» συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν.

Η συμπαράσταση τότε στο Ίδρυμα ήταν πάνδημη. Υπενθυμίζουμε τους λόγους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, του και Υπάτου Επιτίμου Προέδρου Ι.Ε.Θ.Π. Ηχούν ως «Κοινωνικό Μανιφέστο». Γράφει προς το Ίδρυμα: «Επιδιώκεται να ορισθεί εξ αρχής ο άνθρωπος, με νέους όρους. Κυριαρχεί, αυτό, που, προσφυώς, ονομάστηκε Επανάσταση του οτιδήποτε. Ο μηδενισμός εκβάλλει σε βία και καταστροφή. Ζητούμε όλου να ακουστούμε για τις Αξίες, που συνιστούν και πλουτίζουν το όνειρό μας για την πορεία της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας».

Εκ μέρους του Δ.Σ. Ι.Ε.Θ.Π.
Αθανάσιος Αγγελόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Δ/νων Σύμβουλος Ι.Ε.Θ.Π.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.