Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε μια πολίτης της Θεσσαλονίκης, ώστε να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και της Απελευθέρωσης του Άουσβιτς.

Αφήνοντας μια ανθοδέσμη πλάι σε ένα αναμμένο κερί, η Αγάπη Α. Μπαλμπαγάδη, έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα με αναφορές στην Άννα Φρανκ, αφιερωμένο στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος από την θηριωδία των ναζί.

«Και συνεχίζω να ψάχνω «είχε γράψει η Άννα Φρανκ» για το μέσο που θα με κάνει εκείνη που πολύ θα ήθελα να είμαι, εκείνη που θα μπορούσα να είμαι αν δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στον κόσμο. Αγάπη Α. Μπαλμπαγάδη» αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η επιστολή.

Το γράμμα συνεχίζεται και σε δεύτερη σελίδα, όπου μεταφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «στην αρχή σαν ποταμάκι, ύστερα σαν χείμαρρος και τέλος σαν, σαν ασυγκράτητο μεγαλόπρεπο ποτάμι, το ποίημα που μέσα από τους καπνούς της φωτιάς, πάνω από την πυρά της ιστορίας οι Εβραίοι…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Μπαλμπαγάδη δεν είναι Εβραϊκής καταγωγής, ωστόσο έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, ειδικότερα σ’ ό,τι έχει να κάνει με τον εκτοπισμό και την θανάτωση χιλιάδων Εβραίων που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη και την Ευρώπη, πριν ξεσπάσει η ναζιστική θηριωδία και οδηγήσει τους περισσότερους από αυτούς στα στρατόπεδα θανάτου του Άουσβιτς, του Μπέργκεν – Μπέλσεν, του Μάουτχάουζεν, της Τρεμπλίνκα, του Σόμπιμπορ και αλλού. Επιπλέον γράφει και ποιήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.