Με θρησκευτική ευλάβεια και σε κλίμα κατάνυξης πλήθος κόσμου πλημμύρισε τις εκκλησίες στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προσκυνήσει τον επιτάφιο, καθώς και να συμμετάσχει στην περιφορά του, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, στην κορύφωση του θείου δράματος.

Την ίδια ώρα και στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας οι τελευταίοι πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν, λίγο πριν την περιφορά του Επιταφίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφορά του πρώτου επιτάφιου έγινε νωρίς το απόγευμα, από τον ιερό ναό του Αγίου Μηνά, με μεγάλη συμμετοχή πιστών και πολιτικών προσώπων της πόλης, μετά από δύο χρόνια.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της συνάντησης και ένωσης των δύο περιφορών, αυτή του μητροπολιτικού ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και του ιερού ναού της Του Θεού Σοφίας επί της Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Οι δύο περιφορές αφού συναντήθηκαν, υπό τους ήχους διαφορετικών πένθιμων εμβατήριων από τις φιλαρμονικές, εναρμονίστηκαν απόλυτα και άρχισαν να ψέλνουν τον πένθιμο ύμνο “η ζωή εν ταφώ”, με πλήθος κόσμου να πλημμυρίζει τον δρόμο και να γίνεται ένα με το θείο δράμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.