Θεσσαλονίκη: Μπορεί ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης να δηλώνει ότι οι άνθρωποι που τον ακολουθούν δεν πληρώνουν ούτε ευρώ, ωστόσο στο site υπάρχει ειδικός σύνδεσμος για αυτό το «δίδειν», για δωρεές δηλαδή στην αίρεση, με τα χρήματα που συγκεντρώνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, να είναι άγνωστο που καταλήγουν.

Θεραπείες ασθενών, κηρύγματα, ακόμα και τελετές που βαφτίζουν «εξορκισμούς», είναι μερικές από τις δράσεις της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών». Μιας αίρεσης, χωρίς άδεια από αρμόδιους φορείς και χωρίς την έγκριση της επίσημης εκκλησίας.

Τα μέλη της αίρεσης που κάνουν τελετές που ονομάζουν εξορκισμούς, υποστηρίζουν ότι έχουν το… χάρισμα. Ο επικεφαλής τους, Χαράλαμπος Τσακωνίδης, που μιλάει στο LIVE NEWS και δραστηριοποιείται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχές, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για κάποια απάτη.

«Θα πρέπει να βλέπουμε το δίδειν σαν μία απαραίτητη προϋπόθεση για την σχέση μας με τον Θεό, όπως ακριβώς βλέπουμε το λαμβάνειν σαν μία απαραίτητη προϋπόθεση για την σχέση αυτή. Ο Λόγος του Θεού στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο 6:38 λέει ότι το δίδειν είναι η αρχή του λαμβάνειν. Αν δίνετε με την καρδιά σας, σπέρνετε σπόρους που θα πολλαπλασιαστούν και θα επιστρέψουν πίσω σε εσάς», λέει ο επικεφαλής.

Έτσι, μπορεί ο Χαράλαμπος Τσακωνίδης να δηλώνει ότι οι άνθρωποι που τον ακολουθούν δεν πληρώνουν ούτε ευρώ, ωστόσο στο site υπάρχει ειδικός σύνδεσμος για αυτό το «δίδειν», για δωρεές δηλαδή στην αίρεση, με τα χρήματα που συγκεντρώνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, να είναι άγνωστο που καταλήγουν.

«Δεν το κάνουμε υποχρεωτικό για κανέναν να δώσει χρήματα. Οποιαδήποτε δωρεά γίνεται ανεξάρτητα από τον καθένα ξεχωριστά», προσθέτει στο LIVE NEWS.

Πολλές οι αντιδράσεις
Οι τελευταίες εικόνες στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν αίσθηση και αντιδράσεις. Ο δήμος χαρακτήρισε τη συγκέντρωση παράνομη και ξεκαθάρισε ότι ζητήθηκε άδεια μετά για τη διεξαγωγή της.

Κύκλοι της Ορθόδοξης εκκλησίας μάλιστα, αναφέρουν ότι η αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία των Εθνών, αποτελεί παρακλάδι μιας αίρεσης με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε πως: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια οργάνωση και όχι σε μια εκκλησία, σε ένα παρακλάδι μιας παγκόσμιας ίσως αποκρυφιστικής σέχτας που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θρησκευτικότητα των ανθρώπων δημιουργώντας θύματα, ανθρώπους που εξαιτίας της κρίσεως βρίσκονται σε ένα ψυχολογικό κενό, με σκοπό την ιδιοτέλεια».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.