Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών τελείται αυτή την ώρα στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του διακόνου, εντός του κτιρίου του ΟΣΕ, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

Η επιμνημόσυνη δέηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 09.30 παρουσία δεκάδων πιστών. Η επιλογή του χώρου του ΟΣΕ σύμφωνα με ενημέρωση της μητρόπολης έχει σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του επιβατικού τρένου, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

«Αδιάκοπα θα μνημονεύουμε όλους όσους αγαπάμε. Η αγάπη μπορεί να καταργήσει το θάνατο. Κόλαση είναι να μην αγαπάς και να μη σε αγαπούν. Παράδεισος είναι η ενότητα και η αγάπη μας», δήλωσε στους πιστούς ο μητροπολίτης Βαρνάβας μετά το πέρας της τελετής.

«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. Κύρια δουλειά της εκκλησίας είναι να μνημονεύει. Η δύναμή της είναι η θύμηση και η θύμηση ενεργοποιείται από την αγάπη. Ό,τι αγαπάς αυτό θυμάσαι», όπως πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πίστη και τη δύναμη της για την εκκλησία, ο μητροπολίτης Βαρνάβας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι είναι άραγε πίστις; Πίστη είναι άνευ όρων παράδοση στο σχέδιο του Θεού, είναι εμπιστοσύνη. Όμως η αδυναμία της πίστης χαρακτηρίζει τους περισσότερους από μας. Θα λέγαμε η αδυναμία η δική μας καθώς ανταμώνει με τη δύναμη του Θεού, οριοθετεί την πίστη. Πίστη είναι το μάτι μας που είναι θολό και δακρυσμένο. Πίστη θαρρείς είναι το χέρι μας που τρέμει. Πίστη είναι όταν το πόδι μας θαρρείς δεν βηματίζει σταθερά και σερνόμαστε στης απιστίας το χώρο».

cazino
Σημειώνεται πως αργότερα κλήρος και πιστοί θα μεταβούν στις αποβάθρες του σταθμού όπου θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των 57 νεκρών του τραγικού δυστυχήματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.