Πάνδημη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία μας

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από Θεσσαλονίκη την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούνος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου και πλήθους Ιεραρχών για τη Μακεδονία.

Σήμερα υποκλίνονται τα Μακεδονικά βουνά μπροστά στο θάρρος, την τόλμη και το ψυχικό σθένος των μαχητών-υπερασπιστών της ιστορίας του Έθνους μας.

Τούτη η Γη γέννησε ήρωες, στα σπλάχνα της κουρνιάζει η μακραίωνη ιστορία της. Το αίμα των υπαρασπιστών της από λογής κάπηλους βράζει.

Χύνεται καυτό μετατρέποντας τους δρόμους σε αιμάτινους ποταμούς. Ζωντανεύουν οι νεκροί και τραγουδώντας στήνουν χορό στα Άγια Μακεδονικά χώματα.

Σήμερα ο χρόνος δεν έχει διάσταση, το χθες και το αύριο περπατούν αντάμα στο δρόμο της αντίστασης.

Τούτη η γη η Ελληνική δεν δανείζεται, δεν πουλιέται, δεν χαρίζεται, η ιστορία διδάσκει και γίνεται ο δρομοδείχτης στον αγώνα μας. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή δεν μπορούν να ΄΄βιάσουν΄΄ τις συνειδήσεις μας.

Παλεύουμε για τη Μακεδονία των παιδιών μας, ο επεκτατισμός δεν μας τρομάζει. Είμαστε λίγοι μα δυνατοί, δεν πουλάμε την ιστορία μας για λίγα αργύρια, δεν σκύβουμε στις φοβέρες των ισχυρών, δεν μας τρομάζουν οι απειλές.

Ατενίζουμε το μέλλον με καθοδηγητικό φάρο το παρελθόν.

Ο Διγενής ψυχορραγεί, μα η γη τρομάζει.

Αντάμα το χθες, το σήμερα, το αύριο, οι νεκροί ήρωες, οι σύγχρονοι αγωνιστές, τραγουδάμε το τραγούδι της αντίστασης.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.