Στη Θεσσαλονίκη καταφθάνει αυτήν την ώρα η Τίμια Κάρα του Αγίου Κυπριανού. Πλήθος πιστών αναμένουν τώρα να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα.

Εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου

Εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα 1150 χρόνια από την κοίμηση του Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, με την Μητρόπολη να τους διοργανώνει στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.

«Η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης εφέτος εορτάζει τα 1150 έτη από την κοίμηση του αγίου ισαποστόλου Κυρίλλου του Θεσσαλονικέως, φωτιστού των Σλαύων. Επίκεντρο των εορτασμών, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα είναι ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν τώρα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, τον κλήρο και τον λαό της Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του αγίου Κυρίλλου. Την επομένη το πρωί, ημέρα Πέμπτη, μνήμη του αγίου ισαποστόλου Κυρίλλου, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Η τιμία Καρά του αγίου Κυπριανού θα παραμείνει στον Ναό μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου. Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες πρωί και απόγευμα και το βράδυ Αγρυπνία. Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από 6.30 το πρωί έως 12.30 μεταμεσονύκτια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.