ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι σε παιδιά κάτω των εννέα ετών, ενώ τα κρούσματα μέχρι αυτή την ηλικία είναι σχετικά λίγα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-AUSTRIA NEWS: Πιθανότητα θανάτου μετά από μόλυνση επί 44.762 κρουσμάτων μέχρι την 11η Φεβρουαρίου. Πηγή: Vital Surveillances: The Epidemiological Characteristics of an Outbreak of 2019 Novel Coronavirus Diseases (COVID-19)-China, 2020, Chinese Journal of Epidemiology.

Σε μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου είναι όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα (10,5%), σακχαρώδη διαβήτη (7,3%), καρκίνο (5,6%), υπέρταση (6,0%) και χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια (7,9%).

Μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν προηγούμενη χρόνια νόσο, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 0,9%.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-AUSTRIA NEWS: Κορωνοϊός συμπτώματα, φάρμακο ελονοσίας

Περίπου το 80,9% των λοιμώξεων ταξινομούνται ως ήπιες, το 13,8% ως σοβαρές και το 4,7% ως κρίσιμες.

Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας είναι για άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, στο 14,8%.

Μέχρι την ηλικία των 39 ετών, το ποσοστό θνησιμότητας παραμένει χαμηλό στο 0,2%.

Ο Covid-19 προσομοιάζει στον ιό της γρίπης. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της γρίπης και πολλά περιστατικά είναι ασυμπτωματικά.

Όταν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα που ποικίλλουν. Από ήπια, όπως αυτά του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης, έως πολύ σοβαρά. Τα ήπια συμπτώματα είναι:

Καταρροή
Πονόλαιμο
Πυρετό
Βήχα
Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως:

Πνευμονία
Δυσκολία στην αναπνοή
Τα στοιχεία επί 44.762 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα δείχνουν ότι πεθαίνει περίπου το 2,3% αυτών που θα εμφανίσουν συμπτώματα (2,8% των ανδρών και το 1,7% των γυναικών).

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών αναφέρουν ότι μεταξύ 26-36 εκατομμυρίων Αμερικανών που είχαν εποχική γρίπη μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και 8 Φεβρουαρίου 2020 υπήρξαν 14.000 έως 36.000 θάνατοι, ένα ποσοστό θνησιμότητας γύρω στο 0,1%.

Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι σε παιδιά κάτω των εννέα ετών, ενώ τα κρούσματα μέχρι αυτή την ηλικία είναι σχετικά λίγα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.