Απογοητευτικά είναι τα όσα συμβαίνουν για άλλη μια μέρα, άλλη μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, που γιορτάζει τον Πολιούχο της πόλης.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Θεσσαλονίκη για να μην υπάρξει συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο (παρ’ ότι χτες υπήρξε) είναι αυστηρά. Ωστόσο αυτός που πρώτος απ’ όλους φαίνεται να δυσανασχετεί με αυτά και να δίνει το παράδειγμα είναι ένας… ιερέας της Εκκλησίας!

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τ ο ιερέας εξέφρασε τα παράπονά του για την έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα τόση αστυνομία. Σας αρέσει αυτή η εικόνα στην Ελλάδα;».

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ απάντησε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή συνωστισμού και για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην κεντρική είσοδο και στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, καθώς και στην παράπλευρη είσοδο της εκκλησίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας προέτρεψε πιστούς να μπουν στο Ναό χωρίς τη μάσκα, πάρα τις συστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ασπάζονται εικόνες χωρίς τη μάσκα
Για ακόμη μία ημέρα πιστοί παρά τα ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί σε ισχύ με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, ασπάζονται τις εικόνες ακάλυπτοι.

Όλα αυτά όπως είναι φυσικό δημιουργούν ανησυχία για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη, και για επανάληψη των ημερών του 2020 και του μεγάλου κύματος της πανδημίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.