Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα τονίζει ότι όλοι οι άνθρωποι στην κοινωνία πρέπει να κινούνται με αίσθημα προσωπικής ευθύνης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Άλλωστε όπως σημείωσε όλοι στο περιβάλλον μας έχουμε φίλους και συγγενείς που έχουν νοσήσει ή έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό.

ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: Για τους Ιερείς που δεν θα συμμορφώνονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.
Ο Σεβασμιώτατος ξεκαθαρίζει ότι η Εγκύλιος που εστάλη την Πέμπτη από την Ιερά Σύνοδο προς την Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις έχει προτρεπτικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα για τους πιστούς διευκρινίζοντας ότι το μέτρο των δύο rapid test την εβδομάδα (σ.σ. για όσους δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης εν ισχύ ή είναι ανεμβολίαστοι) είναι υποχρεωτικό για ιερείς, ψάλτες και εκκλησιαστικό προσωπικό.

ΣχετικάΆρθρα

Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: «Κατηγορηματικά όχι δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή»
5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

Εορτή της Συνάξεως των οκτώ εν τη Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία Αγίων
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

Ιερά Αγρυπνία επί τη ενάρξει του νέου εκκλησιαστικού έτους στον Άγιο Γεώργιο Καρδίτσας
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα τονίζει ότι όλοι οι άνθρωποι στην κοινωνία πρέπει να κινούνται με αίσθημα προσωπικής ευθύνης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Άλλωστε όπως σημείωσε όλοι στο περιβάλλον μας έχουμε φίλους και συγγενείς που έχουν νοσήσει ή έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό.

«Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει και κάνει έκκληση να εμβολιάζονται οι άνθρωποι για να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παράλληλα κάνει και μία ακόμα έκκληση προς όλους τους ανθρώπους ότι όπως χρειάζεται σε πάρα πολλούς χώρους να εισέρχονται με τα διαγνωστικά τεστ, προτρέπει και στην Εκκλησία οι άνθρωποι οι οποίοι θα έρχονται να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο» τονίζει σχετικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεος, ενώ σημειώνει- όπως προαναφέρθηκε- «Όσοι Ιερείς δεν συμμορφώνονται θα παύονται, άλλωστε (οι διαγνωστικοί έλεγχοι) δεν είναι κάτι καινούριο, το εν λόγω μέτρο είναι σε ισχύ από διμήνου (περίπου) με ειδική κυβερνητική απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι με Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, το οποίο αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Ακόμη έκανε έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ πριν την προσέλευση τους στους ναούς.

«Υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιερούς Ναούς και ταις Ιεραις Μοναίς αντιστοίχως», καταλήγει η Εγκύκλιος.

Αναλυτικά, η Εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:
Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγμασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Ωσαύτως, υπενθυμίζομεν την υποχρέωσιν διενεργείας, ιδία δαπάνη, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) εβδομαδιαίως, υπό πάντων των διακονούντων εν τοις Ιερούς Ναούς (Κληρικών, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων κ.λπ. εργαζομένων), οίτινες δεν έχουν προβή εις εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ως και υπο βολής των αποτελεσμάτων αυτών τη οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, εν τώ πλαισίω της τηρήσεως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν τών κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοίς Ιερούς Ναούς και ταϊς Ιεραϊς Μοναίς αντιστοίχως.

Δείτε ΕΔΩ την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου
orthodoxianewsagency

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.