ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Μια σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ των δύο ανδρών μετά την ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με εμπρηστικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση, πιο «οργανωμένη», το απόγευμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Την ώρα που ο Ακάρ ανοίγει διαύλους επικοινωνίας, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, συνεχίζει τις προκλήσεις με αμείωτη ένταση και εξαπολύει επίθεση στη χώρα μας, μέσω της… Γερμανίας.

Τον πανικό και τον εκνευρισμό που προκαλεί στην Τουρκία η στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα σύμμαχες χώρες όπως η Γερμανία αποδεικνύει η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος απαντά σε δήλωση-μήνυμα του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ καταφεύγοντας στην τακτική διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Στην δήλωσή του ο Τανσού Μιλγκίτς αφού πρώτα υποστηρίζει ότι είναι οι θέσεις της Ελλάδας που είναι «αβάσιμες» χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, προσθέτει:

«Είναι απαράδεκτο για τον εκπρόσωπο της Γερμανίας να διατυπώνει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε βάρος της χώρας μας την ώρα που είναι η Ελλάδα αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, πραγματοποιεί υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός μας και παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας».

Συνεχίζοντας, δε, στη λογική του «κάνω το άσπρο-μαύρο» ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ συμπληρώνει: «θα θέλαμε να θυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία η χώρα που δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις για συναντήσεις μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για έναν χρόνο, ούτε αυτή που έχει χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο για να «παγώσει» αυτές τις συναντήσεις».

«Καλούμε τη Γερμανία η οποία ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να βοηθήσει στον διάλογο και την αποκλιμάκωση να μην υποστηρίζει τη μια ή την άλλη πλευρά στις διαφωνίες ανάμεσα σε δύο συμμάχους, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει εσφαλμένα σχόλια για περιοχές και θέματα για τα οποία δεν έχει δικαιοδοσία και ευθύνη» καταλήγει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.