Μπροστά σε εικόνες ντροπής βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σήμερα στον Τρίλοφο και την Αγία Παρασκευή - Τοποθέτησαν ανοιχτό λάστιχο αυτόματου ποτίσματος στον προθάλαμο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικρή... λίμνη - Έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις κατά αγνώστων για τις ζημιές.

Με μία πρωτοφανή εικόνα ήρθαν σήμερα, Δευτέρα αντιμέτωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε δύο δημοτικά σχολεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Ένα μικρό «συντριβάνι» από λάστιχο αυτόματου ποτίσματος… έβρεχε τα πάντα στον προθάλαμο του κτιρίου.

Άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, Ευαγγελία Κούτρη εισήλθαν παράνομα στο 1ο δημοτικό σχολείο Τριλόφου και στο δημοτικό της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιώντας καταστροφές στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ήρθαν σήμερα στα δημοτικά τους σχολεία -όπως κάθε Δευτέρα- για να ξεκινήσουν το μάθημά τους. Όμως, από τη μία είδαν ένα λάστιχο αυτόματου ποτισμού να «πετάει» νερό στον προθάλαμο του κτιρίου και από την άλλη γκρεμισμένες καγκελόπορτες και σπασμένα φωτιστικά.

«Στον Τρίλοφο έβγαλαν την καγκελόπορτα από τη θέση της και την «μετακίνησαν» παρά δίπλα. Στην Αγία Παρασκευή έσπασαν την κλειδαριά από την πόρτα με ένα βαρύ εργαλείο (π.χ. βαριοπούλα), μαζί με τα φωτιστικά στον προθάλαμο. Επίσης, στο δημοτικό σχολείο του Τριλόφου, πήραν το λάστιχο του αυτόματου ποτίσματος, άνοιξαν την πίεση της βρύσης και στη συνέχεια τοποθέτησαν το λάστιχο ακριβώς μπροστά στην πόρτα του σχολείου, ώστε να πλημμυρίσει ο προθάλαμος του κτιρίου. Ευτυχώς δεν προκάλεσαν περισσότερους ή σοβαρότερους βανδαλισμούς» τονίζει αγανακτισμένη η κ. Κούτρη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θέρμης, συνεργεία στάλθηκαν απευθείας για την αντικατάσταση και αποκατάσταση των ζημιών και στα δύο σχολεία για να μην συναντήσουν προβλήματα στην διαπαιδαγώγησή τους οι μαθητές. Επίσης, σήμερα τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Επιπροσθέτως, η Ευαγγελία Κούτρη υπέβαλλε μηνύσεις κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς.

Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θέρμης: «Μιλάμε για ένα φαινόμενο κοινωνικής βίας»

«Τα περιστατικά βανδαλισμών στα σχολεία της περιοχής είναι συνεχόμενα το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα διέλυσαν ένα Kibo στο Τριάδι, μια άλλη φορά έβγαλαν τις βρύσες από το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Βασιλικών. Τελευταία έχει οξυνθεί η κατάσταση» αναφέρει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας, Στέλιος Αποστόλου.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου μίλησε για την εποχή προ κορωνοϊού και την μετέπειτα, όπου φέρεται πως η πανδημία δεν βοήθησε στην κοινωνικοποίηση των νεαρών ατόμων. «Ως δήμος Θέρμης πραγματοποιούμε προγράμματα συμβουλευτικής για γονείς και εκπαιδευτικούς. Πριν τον κορωνοϊό υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στους Συλλόγους Γονέων για το πώς να συμπεριφέρονται τα παιδιά στην κοινωνία. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαλειφθεί ολόκληρη η προσπάθεια. Είναι ένα φαινόμενο κοινωνικής βίας. Βασικά, υπάρχει βία στα δημόσια κτίρια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.