Τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που θα θελήσει να στείλει ο Πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την διήμερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2021, παρέθεσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Όπως ανέφερε, ο Πάπας έχει μεγάλο ποίμνιο στην Κύπρο, τόσο από τις κοινότητες των Μαρωνιτών και Λατίνων όσο και από τους υπηκόους τρίτων χωρών που ζουν και εργάζονται στο νησί, στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές. 

Ο κύριος Κυριακού, επισήμανε ότι το κυριότερο μήνυμα που θα θελήσει να στείλει ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφορά στους κινδύνους που διατρέχει ο Χριστιανισμός στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κάτι που έπραξε και ο Πάπας Βενέδικτος που βρέθηκε στην Κύπρο το 2011.

“Συγκέντρωσε τους Αρχιερείς του εδώ και άκουσε τους κινδύνους που διατρέχει ο Χριστιανισμός στη Μέση Ανατολή.”

Ο θεολόγος έκανε λόγο για έναν Πάπα προερχόμενο από τη Λατινική Αμερική με προοδευτικές ιδέες, τις οποίες εξέφρασε για το θέμα της ομοφυλοφυλίας.

“Είπε ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει εάν ένας είναι ομοφυλόφιλος, αλλά η προσωπική του σχέση με τον Θεό και μακάρι και η Ορθόδοξη Εκκλησία να μπορούσε να υιοθετήσει μια τόσο ξεκάθαρη θέση.”

Ο Θεόδωρος Κυριακού ανέφερε ότι και αυτός ο Πάπας έχει να αντιμετωπίσει το αιώνιο πρόβλημα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που αφορά στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους κόλπους της

“Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε και πολλά γιατί αυτό το πρόβλημα ταλανίζει την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.