Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Το ορθόδοξο μάθημα θρησκευτικών στη δυτική Αυστρία και επαγγελματικές προοπτικές της διδασκαλίας του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για θεολόγους εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα”, μια πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου Θρησκευτικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.Θ.Ε.) του Τμήματος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Σχολική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, Εξαρχίας Ουγγαρίας και Μεσευρώπης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή Εμμανουήλ Καραγεωργούδη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, Καθηγητή Δημήτριο Μόσχο και τον Διευθυντή του Π.Ε.Θ.Ε., Αν. Καθηγητή Μάριο Κουκουνάρα – Λιάγκη.

Στη συνέχεια, ομίλησαν ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσένιος (Καρδαμάκης), Δ/ντής της Ορθόδοξης Σχολικής Υπηρεσίας της Δυτικής Αυστρίας, και ο κ. Πασχάλης Αρχιμανδρίτης, υπεύθυνος επιθεωρητής για την οργάνωση του μαθήματος των Ορθόδοξων Θρησκευτικών στην Αυστρία.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών, αποφοίτων και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.